+31(0)164-680467 info@allflex-plastics.com

Drijvende aanlegsteigers

ALLflex drijvende kunststof aanlegsteigers worden op een unieke manier gebouwd, waardoor een lange levensduur en een kwalitatief hoogstaand product kan worden gegarandeerd. Van kleine waterfietsen tot rondvaartboten en alles wat er tussen ligt. Drijvende steigers, maar ook vaste steigers (op palen) en met meer dan 100 verschillende uitvoeringsmogelijkheden heeft ALLflex altijd een passende oplossing voor u.

Op zoek naar een drijvende aanlegsteiger? Maar wat moet U dan kiezen?

Wij maken zo veel mogelijk onderdelen van de aanlegsteiger van kunststof maar waarom? Duurzaamheid en kwaliteit staan hiermee hoog vertegenwoordigd. Als u een nieuwe drijvende steiger wilt dan zijn er een aantal zaken waar U een afweging op kunt maken. De materiaalkeuze is een van de belangrijkste. Door voor kunststof te kiezen maakt U Uw aanlegsteiger niet alleen duurzaam, maar ook nog eens oerdegelijk en zonder onderhoud. Door ons specialisme in kunststof bent U verzekerd van een top kwaliteit drijvende aanlegsteiger waarvan u jarenlang plezier heeft.

Waarom drijvend?

Drijvende steigers zijn eenvoudig te monteren en hebben als grote voordeel kleine, maar ook grote waterstandverschillen op te kunnen vangen. In vele gevallen is dit meer ergonomisch dan een vaste opbouw met een vast vrijboord (t.o.v. een vooraf bepaald peil.) Zomer en winter waterpeil niveaus, maar ook eb en vloed kunnen op deze manier eenvoudig worden opgevangen. Een argument vaak gebruikt voor een vast systeem, is de stabiliteit. Door de unieke opbouw van de ALLflex aanlegsteiger is de stabiliteit zeer goed. ALLflex drijvende kunststof aanlegsteigers, -systemen en -voorzieningen worden uitgevoerd met ronde buisdrijvers, waardoor de drijvers niet invriezen tijdens vorst en ijsvorming.

ALLflex aanlegsteigers.

Onze kunststof aanlegsteigers zijn opgebouwd uit HDPE (high density poly ethyleen) kunststof drijvers en bovenbouw. Dit geldt voor zowel de hoofdsteigers als de vingerpieren. Omdat iedere haven en afmeervoorziening anders zijn, zijn er verschillende types drijvende steigers verkrijgbaar, van light duty tot heavy duty. De aanlegsteigers zijn opgebouwd uit een kunststof drijvende onderbouw en een framewerk met dek plankier hier bovenop. Er bestaan verschillende types met stalen framewerk en/of glasvezel versterkt kunststof (GVK) framewerk. 

De aanlegsteigers kunnen in verschillende varianten worden geproduceerd voor verschillende locaties en toepassingen, zoals voor binnen- en buitenwater jachthavens, voorzieningen aan de grote rivieren en passantensteigers. Drijvende steigers zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en vrijboord hoogtes.

 

Hoofdsteigers Breedtes Vingerpieren Breedtes Vrijboord hoogtes
1.020mm 315mm 160mm
1.220mm 420mm 200mm
1.520mm 530mm 250mm
1.820mm 620mm 300mm
2.020mm 740mm 400mm
2.420mm 830mm 500mm
2.720mm 920mm 600mm
3.000mm 1.020mm tot zelfs 1.200mm
3.620mm 1.220mm Custom vrijboord

 

Mogelijke dek varianten zijn; Massief recycled kunststof plankier, stalen of glasvezel versterkte kunststof roosters, gesloten glasvezel versterkte kunststof vloeren en hardhouten plankier. Ook kunnen allen worden uitgevoerd met ALLgrip® anti slip profilering voor additionele grip. Door onze jaren lange ervaring en innovatieve oplossingen hebben wij altijd de juiste aanlegsteiger voor U.